Els treballadors autònoms podrien deduir fins a 12 euros al dia per menjar

Els partits ultimen la negociació de la nova Llei d'Autònoms impulsada per Ciutadans

23.06.2017 | 15:05
Els treballadors autònoms podrien deduir fins a 12 euros al dia per menjar

El Congrés està a punt d'aprovar la nova Llei d'Autònoms. La iniciativa impulsada per Ciutadans, que compta amb el suport del Partit Popular, PNB i PDeCAT, planteja millorar la protecció social i les condicions per emprendre i reemprendre, així com eliminar traves i facilitar l'activitat dels treballadors pel seu compte.

Entre les mesures d'emprenedoria i reempreniment, la nova normativa àmplia la tarifa plana de 50 euros al mes a un any i també permetrà reprendre el negoci amb aquesta tarifa després de dos anys d'haver interromput l'activitat. En l'actualitat s'ha d'esperar cinc anys per poder fer-ho.

Pel que fa a l'eliminació de traves administratives, els autònoms podran canviar la base de cotització fins a quatre vegades cada l'any, davant dels dos actuals per adequar millor els ingressos. També es permeten 3 altes i tres baixes a l'any i els autònoms només pagaran pels dies que han treballat.

D'altra banda, la llei redueix, i no només per al cas dels autònoms, els recàrrecs per retard en els pagaments a la Seguretat Social a la meitat, des del 20% actual fins al 10% en el primer mes. El sistema tornarà d'ofici l'excés de cotitzacions pagades a la Seguretat Social en cas de pluriactivitat sense que sigui el treballador el que hagi de reclamar la devolució.

Deducció del 12% en menjars

Però una de les mesures més cridaneres és la que té a veure amb la desgravació per menjar. Si s'aprova l'esborrany que es maneja ara, els autònoms podran deduir-se "les despeses de manutenció afectes a l'activitat per un import màxim de 12 euros diaris". Per deduir aquest import, caldrà que el pagament "es faci en suport telemàtic i pugui ser comprovat de manera fefaent mitjançant factura o sistemes indirectes de pagament que tinguin aquesta finalitat específica". A més, la despesa s'ha de produir només en dies laborables i en establiments de restauració i hostaleria.

Finalment, els autònoms poden deduir en l'IRPF el 20% de les despeses de subministraments d'aigua, llum, electricitat i telefonia quan l'autònom treballa des de casa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El ministeri d'Economia va fer públiques ahir les xifres.
La inversió estrangera el primer semestre s'apropa a 1.600 milions

La inversió estrangera el primer semestre s'apropa a 1.600 milions

Malgrat que hi ha un increment respecte al primer trimestre a Catalunya, en el segon s'ha tancat...

Les empreses dediquen 6.000 milions a la R+D, la meitat que la mitjana de la UE

Un estudi de la fundació bancària La Caixa determina que s'hauria de triplicar la inversió per...

Europa declara abusives les hipoteques multidivisa si no s´informa el client

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va establir ahir els criteris per...

El comerç de Girona recorda el bon ús de formes de cortesia als seus aparadors

El comerç de Girona recorda el bon ús de formes de cortesia als seus aparadors

En el marc de la campanya anual 2017 «Girona, comerç amable» del comerç...

Enllaços recomanats: Premis cinema