Catalunya és la comunitat autònoma on les empreses detecten més frau

Set de cada deu societats consideren que aquest problema s'ha vist augmentat durant el darrer any

23.06.2017 | 21:16
El frau és un dels grans enemics de les empreses.

Set de cada deu empreses (68,2%) del sector de telecomunicacions, financeres, automòbil i de crèdits al consum considera que el frau ha augmentat durant l'últim any, mentre que el 18,2% considera que es troba en els mateixos nivells, i només el 13,6% afirma que ha disminuït lleument. A més, el 91% coincideix a assenyalar que una major digitalització suposa també un repte afegit en la gestió del frau. A l'hora d'identificar les autonomies espanyoles on major frau s'ha detectat, prop del 60% coincideix a destacar que el frau no és un fenomen localitzat a Espanya, tot i que majoritàriament destaquen 4 comunitats com les més comunes en matèria de frau. En aquest sentit, Catalunya (72,7%), Comunitat Valenciana (68,2%), Andalusia (63,2%) i Madrid (54,5%) són les autonomies on es detecta un major frau. Per darrere hi ha les Illes Canàries (22,7%), la Regió de Múrcia (18,3%), i Galícia (4,5%).

Aquests són alguns dels resultats que es destaquen en l'«Estudi anual sobre Tendències del Frau 2016», realitzat entre les empreses associades de l'Associació Espanyola d'Empreses contra el Frau (Aeecf), i pertanyents als sectors financer, telecomunicacions, automòbil i de crèdits al consum.

Segons els resultats de l'estudi, 3 de cada 4 companyies (una mica més del 77%) assegura que la seva percepció sobre la gestió del risc a Espanya és positiva a molt positiva. Aquesta dada contrasta en gran mesura amb les dades obtingudes l'any anterior, on només un 50% considerava que aquesta era bona o molt bona. Per sectors, el sector financer és on hi ha més espai de millora existeix, ja que només el 8% dels enquestats considera que el frau ha disminuït lleument, la xifra més baixa d'entre els tres sectors enquestats.

Pel que fa a les principals barreres que impedeixen compartir informació sobre el frau entre diferents sectors, destaca especialment la barrera legal com a principal impediment per compartir informació, ja que és destacada per un 77,3 per cent de les empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El ministre Luis de Guindos, ahir, en un congrés sobre indústria.
Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Van arribar 131 firmes procedents d'altres autonomies, 209 més van optar per marxar. Madrid va ser...

El Suprem condemna Bankpime a tornar 2,2 milions per les preferents

El Suprem condemna Bankpime a tornar 2,2 milions per les preferents

Declara ferma la sentència per retornar els diners a 31 inversors ?L'Audiència recorda que els...

Espanya infractora

Espanya és el país de la UE que més multes ha pagat per sancions derivades d'incompliments de la...

El Tresor col·loca 4.672 milions d´euros a un preu més car en deute a 9 i 11 anys

El Tresor espanyol ha col·locat 4.671,63 milions d'euros en bons i obligacions a llarg...

Enllaços recomanats: Premis cinema