Facua-Consumidors en Acció ha presentat una denúncia davant el Banc d'Espanya i el Ministeri d'Indústria, Economia i Competitivitat contra cinc entitats bancàries per posar dificultats als usuaris que reclamen la devolució de les clàusules sòl. Concretament, la denúncia s'ha presentat contra el Banc Sabadell, Unicaja Banco, Banc Popular, Espanya Duero i Caixa Rural de Navarra per «traves que han anat inventant les entitats bancàries per intentar eludir la seva obligació de retornar unes quantitats que mai havien de cobrar», segons va indicar l'entitat en un comunicat aquest dimarts.

Segons recorda l'entitat, tretze bancs ja havien estat denunciats anteriorment per Facua per irregularitats relacionades amb les clàusules sòl, gairebé en tots els casos per posar traves als usuaris per recepcionar-los les seves reclamacions. Ara, la nova denúncia presentada incorpora noves traves que «han anat inventant les entitats bancàries per intentar eludir la seva obligació de retornar unes quantitats que mai havien de cobrar».

Facua demana tant al Banc d'Espanya com al Ministeri d'Economia que investiguin aquests bancs i els que havien estat denunciats amb anterioritat, «amb el propòsit de garantir que els consumidors que desitgin reclamar les quantitats cobrades per la clàusula solc de la seva hipoteca no vegin limitat el seu dret». Facua va indicar que gairebé 23.000 hipotecats s'han unit a la plataforma de l'entitat.