El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, va manifestar ahir les bones expectatives que generen els anuncis de noves inversions al Corredor Mediterrani realitzades recentment pel govern espanyol. Durant la seva intervenció en l'acte de 'Revisió semestral' de l'estat del Corredor Mediterrani, Boluda va dir que després d'una etapa desesperant, amb la l'anterior ministra de Foment Ana Pastor, amb Íñigo de la Serna, «tornem a veure llum al final del túnel» .

El president del 'lobby' empresarial va posar en valor així anuncis com la doble plataforma ferroviària de València a Castelló o la inversió en el túnel passant a València. Boluda va remarcar la necessitat de completar l'actual model d'infraestructures radial, amb un circular i va afegir que potenciar la Mediterrània és potenciar al conjunt d'Espanya i que «comunicar territoris a través de les infraestructures, vertebra Espanya i Europa».

El president d'AVE va posar en valor el compromís, entrega i predisposició dels empresaris i la societat amb el Corredor Mediterrani, el que ha permès posar en el debat polític i social «la importància de la posada en funcionament i la quantitat d'oportunitats que perdríem no fent-ho».

Segons Boluda, ha estat la insistència i els arguments incontestables el que ha fet que des del Ministeri es prenguin seriosament la planificació i desenvolupament de la infraestructura .

L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) es va comprometre a analitzar des d'una perspectiva tècnica dues vegades l'any, quins avenços anava experimentant la infraestructura. La primera revisió ha tingut lloc aquest dijous amb un acte que ha comptat amb un nodrit grup d'empresaris d'AVE, amb la seva junta directiva al cap davant.