El BBVA Coincidint amb el primer aniversari de l'acord entre BBVA i la Generalitat, pel qual BBVA cedirà 1.800 habitatges en tres anys, s'ha cedit un nou lot de 300 pisos, dels quals 16 es troben a Girona. Així, en 12 mesos, el banc ha posat a la disposició de la Generalitat 1.140 habitatges per ser destinats a famílies amb risc d'exclusió social i dificultats per accedir a una llar.

Part del volum d'habitatges cedits per BBVA són destinats per la Generalitat a entitats del Tercer Sector per tal que siguin aquestes entitats les que els distribueixin a partir de les necessitats detectades.

Divendres es va fer l'acte del nou lliurament de 300 claus i valoració del primer any de conveni a la conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, amb la presència de Xavier Llinares, director territorial de BBVA, i la consellera Meritxell Borràs.

Xavier Llinares va valorar molt positivament l'evolució del conveni i va posar de manifest el fort compromís de BBVA en l'àmbit de l'habitatge social a Catalunya.

La consellera, per la seva banda, es va mostrar satisfeta del funcionament d'aquest conveni «i l'agilitat a l'hora de disposar de pisos, ja que el lliurament està més avançat del previst». «D'aquesta manera podem donar resposta als casos d'emergència de forma més ràpida, la qual cosa va en benefici de tots, ja que els pisos es troben en poblacions on fa falta habitatge social», va apuntar Borràs. La consellera també va remarcar que aquest tipus de convenis permeten ampliar el parc públic de la Generalitat de manera molt més ràpida que amb altres sistemes com la compra o la construcció i atendre les necessitats de forma més immediata.

Segons indica l'entitat, dins d'aquest primer any de conveni destaca la rapidesa en la cessió d'habitatges per part de BBVA, ja que en dotze mesos s'han cedit més del 60% de las habitatges pactats a cedir en tres anys. Aquest esforç per augmentar la rapidesa de la cessió s'ha dut a terme a causa de les necessitats socials detectades pel comitè de seguiment tècnic, format per representants de BBVA i la Generalitat. Aquest comitè, que es reuneix periòdicament, ja des d'un inici va detectar que les necessitats d'habitatge social eren altes en diferents punts de Catalunya, davant les nombroses peticions rebudes per la Generalitat.