El Banc Santander ha guanyat 3.616 milions d'euros entre gener i juny, un 24% més que en el mateix període de l'any passat. L'aportació del Banc Popular als beneficis ha estat d'11 milions d'euros. Des que al juny el banc liderat per Ana Botín va absorbir el Popular, els dipòsits d'aquest darrer han augmentat en 5.000 milions.

La solvència del Santander va caure amb l'adquisició, però s'ha tornat a recuperar amb la recent ampliació de capital del grup. On més va guanyar el Santander, amb presència a diversos països d'Europa i l'America Llatina, va ser al Brasil, amb 1.244 milions, un augment del 58% respecte els primers sis mesos del 2016.

En un comunicat, la presidenta del grup, Ana Botín, va destacar que el Santander està ben posicionat tot i que el sector financer segueix sent complex. Botín també ha remarcat que tenen molta confiança que l'absorció de l'entitat anteriorment presidida per Emilio Saracho generarà una rendibilitat sobre la inversió del 13 o el 14% el 2019.

L'exposició immobiliària del Banc Santander és de 41.048 milions, amb una alça de la mora del 3,74% al 5,37% (un cop inclòs el Popular). Per la seva part, la cobertura de la morositat és del 67,7%.

Per països, on més va guanyar el Santander va ser al Brasil (1.244 milions d'euros, un 58% més), que suposa el 26% dels guanys de tot el grup. El 17% dels beneficis venen del Regne Unit.