Els empleats públics començaran a rebre en uns dies els set mesos d'endarreriments de la pujada de l'1 % del seu salari que estableixen els pressupostos generals de l'Estat per 2017, segons fonts del Ministeri d'Hisenda.

Els treballadors de l'Administració General de l'Estat van començara a percebre dijous la seva nòmina de juliol, que no recull aquesta pujada, de manera que en uns dies començaran a cobrar la quantia dels endarreriments en una nòmina apart, han explicat.

Dissabte passat, el departament que dirigeix Cristóbal Montoro va publicar en el BOE una resolució en la qual estableix que aquests endarreriments s'inclouran en la nòmina de juliol tret que existeixin problemes tècnics o formals, en aquest cas s'abonarà en la primera nòmina possible.

Així mateix, aquesta quantia se consignarà en la nòmina com «Abonament endarreriments increment 1 per cent 2017», amb especificació de cada concepte retributiu.

Aquest increment suposarà als treballadors públics una pujada del salari mitjà d'uns 18 euros mensuals i uns endarreriments de 126 euros, segons els càlculs que ha realitzat CSIF. Aquest sindicat ha criticat aquest increment perquè «és insuficient», arriba «amb set mesos de retard» i s'executarà de manera desigual en el conjunt de l'Estat.

Així, va recordar que els treballadors d'algunes regions com Extremadura o el personal docent de Castella i Lleó no percebran ara aquesta pujada, sinó a l'agost, i, quant a les empreses públiques, únicament Correus ha confirmat la seva actualització.

CSIF va afegir que continuarà les converses amb el Ministeri d'Hisenda, amb l'objectiu de recuperar, de manera progressiva, l'estructura salarial prèvia a 2010 i una clàusula de revisió automàtica anual.