Catalunya és la comunitat líder en nombre d'empreses actives

? Espanya registra 3,28 milions d'empreses en activitat, la qual cosa representa un augment de l'1,4 per cent respecte a l'any anterior

01.08.2017 | 00:15

Catalunya és la comunitat que va arrencar l'any amb un nombre més elevat d'empreses actives, per davant de Madrid i d'Andalusia, informa l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a través del Directori Central d'Empreses.

Amb data d'1 de gener del 2017, es van comptabilitzar a Espanya 3,28 milions d'empreses en activitat, la qual cosa representa un augment de l'1,4 per cent respecte a la mateixa data de l'any anterior.

És el tercer augment consecutiu després d'una etapa de sis anys sense parar de baixar el nombre d'empreses, recorda l'INE. A més, gairebé un 21 per cent d'elles té una vida inferior a dos anys.

Les empreses agrupades en els sectors de l'hostaleria, transport, informació i comunicacions, activitats immobiliàries i altres àrees professionals, cosa que l'INE concentra sota el nom «resta de serveis», són les més nombroses, i així aquest conjunt representa el 58,7 per cent del total.

L'estrebada de les empreses el que ha col·locat a Catalunya com la comunitat amb un nombre més elevat d'organitzacions en funcionament; suma 372.200 d'un total que s'acosta a les 609.000.

Després de la catalana, apareix la Comunitat de Madrid amb més de 526.000 empreses actives i la d'Andalusia amb més de 501.000; la Comunitat Valenciana és la quarta en nombre.

Catalunya lidera la demografia empresarial en el sector de la indústria, més de 36.700, per davant d'Andalusia i de la Comunitat Valenciana.

I també encapçala la llista de comunitats en el sector de la construcció, on estan actives 72.762 empreses. Madrid i Andalusia van a la saga.

No obstant això, en comerç, la comunitat andalusa arriba a unes 135.500 empreses, deixant a Catalunya en segon lloc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de nens, entrant a una escola de Lloret de Mar.
Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

L´atur, el repte pendent de la UE

Els Vint-i-set arriben al desè aniversari de l'inici de la crisi financera i econòmica més...

Més de 400.000 catalans han demanat crèdit per poder pagar les seves vacances

Catalunya és la segona autonomia amb major nombre d'endeutats per aquest motiu. Un 58% dels...

Brussel·les renya les autonomies per les restriccions a la implantació del comerç

La Comissió Europea reclama a les comunitats mesures liberalitzadores i alerta contra la...

Enllaços recomanats: Premis cinema