El conflicte laboral que s'havia obert a l'hotel Don Juan de Lloret ha quedat congelat després de la mediació a Treball. La direcció es va comprometre a intentar que l'hotel continuï obert tot l'any i, de fet, des d'ahir mateix va acceptar que s'hi puguin fer reserves a partir del 4 de novembre. A canvi, el comitè va desconvocar les dues vagues convocades en ple agost. La primera, una de parcial de quatre hores convocada pel dilluns 7; i la segona, una de 24 hores fixada pel dijous 17.

Tot i això, encara no queda clar que l'hotel Don Juan continuï obert en temporada baixa (com passava fins ara). Però d'entrada, la possibilitat ja hi és.

El comitè va decidir convocar vaga després de saber que l'establiment, de tres estrelles, tancaria entre novembre i febrer (els mesos que hi ha menys feina). Des del Don Juan, l'argument inicial que es va donar a la plantilla era que els bancs ho exigien, perquè sinó no els donarien crèdit.

La UGT, però, atribuïa aquest canvi de criteri al relleu que hi haurà al capdavant de l'hotel. Segons explica el sindicat, l'actual gerent es retira i deixarà el càrrec a la seva filla. Precisament, ella és qui es mostraria partidària de tancar els mesos que hi ha pèrdues.

«El gerent sortint té un to dialogant, i no volia tancar l'hotel a l'hivern perquè creia que hi havia altres vies per solucionar el problema; però la filla sostenia que mantenir obert no era rendible», va dir el secretari general de la secció sindical de la UGT a l'hotel.