Wifiboo, l'operador de telefonia i d'internet nascut al Pla de l'Estany aquest abril i que permet contractar serveis a mida, comença a impregnar-se arreu de les comarques gironines. Dels zero clients contractats quatre mesos enrere, quan van néixer esperant una previsió de 200 contractes de clients, ja en són 350, d'entre els quals hi ha nous clients i d'altres que provenen de Megatel i que han decidit donar un vot de confiança a l'operador gironí. Si es compten els serveis contractats, és a dir, els packs que un mateix client pot demanar, el total és de 500 contractes. El perfil de client és quasi tot residencial. Els packs de mòbil i de connexió a internet solen estar copsats per una clientela jove que no necessita un pack de totes les prestacions i que vol pagar només pel que utilitza. Hi ha doncs més interès a contractar més d'un servei per client, que sol demanar connexió i mòbil.

L'operadora també ofereix un pack de Televisió que funciona com un SmartTV, on al comprar l'aparell (sense cap qüota) aquest fa de plataforma d'accés a diversos canals nacionals i internacionals, així com també Netflix, HBO o Wuaki.tv. Aquest servei al ser més complex s'està començant a implementar en aquests moments. Pel que fa al seu desplegament, dels 3 repetidors instal·lats el juny i repartits per Banyoles, Sarrià i Cadaqués, ja s'hi ha sumat tres localitats gironines més: l'Estartit, Empúria Brava i Platja d'Aro. Hi ha més previsions de creixement, que estan pendents de complir després de sol·lucionar inconvenients logístics. Van començar amb 3 repetidors, a Banyoles, a Sarrià i a Cadaqués. Actualment en tenen tres més, dos d'ells repartits per l'Alt Empordà (l'Estartit i Empúria Brava) i l'altre a Platja d'Aro. Hi ha més previsions però que encara no s'han dut a terme per qüestions d'ubicació.

Marca pròpia

La valoració dels primers mesos de vida de Wifiboo d'Albert Batchellí, director comercial de la corporació Megatel, és «molt bona». Les xifres de creixement, satisfactòries al seu parer, demostren que l'acceptació de la gent és molt bona. «Hem treballat sobretot per crear una marca pròpia a l'hora de presentar el producte. Era important que sortís el nom, que quedés clar que el nostre producte és local, de 'quilòmetre zero'. El fet de que nosaltres oferim contractes per separat ens dóna un plus de seriositat, oferim la imatge que hi ha una empresa darrere que respon». A més, la competència a Catalunya no és gaire forta, segons comenta Batchellí, i a nivell gironí Wifiboo és l'encarregada d'instal·lar totes les freqüències a la demarcació.

També hi ha petites empreses que operen a poblacions amb fibra, i «la façana és atractiva, però per darrere llavors et trobes que l'estructura falla», opina el director comercial. «La fibra és molt utilitzada pels grans operadors, i això acaba essent el seu handicap perquè quasi totes ofereixen els mateixos preus i no hi ha gaire variació d'un a l'altre», explica el director comercial.

Tecnologia LTE Advanced

Wifiboo doncs no es sent amenaçat per la competència dels grans operadors: «tenim una manera de treballar radicalment diferent. Nosaltres contractem el que interessa al client, ja que potser està pagant per uns serveis que no vol i que en canvi li empaqueten a la força. La diferència de preu, a més, és considerable. Aquí pagues per separat i pel necessites», sentencia Batchellí, i assegura que la tecnologia que utilitza Wifiboo, LTE Advanced d'última generació, permet arribar a més llocs que la fibra no pot. Els repetidors que utilitzen són llicenciats, de freqüència exclusiva i garanteixen la màxima qualitat en el servei, evitant interferències.

Complerta la previsió, ara toca desplegar-se, crèixer i fidelitzar clients. Wifiboo té previst arribar a tenir 10.000 clients a la demarcació d'aquí al 2020, i que en un any i mig s'instal·lin 4 nous repetidors cada trimestre: «durant aquesta etapa inicial és important tenir un bon marketing, desplegar estacions i engegar la maquinària. Per tant, els objectius segueixen essent els mateixos, i de moment no ens plantegem modificar-los», finalitza Batchellí.