El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està investigant possibles «irregularitats» o actuacions «abusives» per part d'empreses de treball temporal (ETT) o empreses de serveis que subcontracten empreses agràries treballadors per a la campanya de la fruita.

Segons va explicar en una entrevista a l'ACN, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, l'actuació s'ha iniciat arran de denúncies rebudes en què s'acusa empreses d'aquesta tipologia d'actuar «sota el paraigua d'aparent legalitat i no respectar les normes de subcontractació» per dotar de personal el sector fructícola.

D'altra banda, Ginesta va remarcar que, fins al moment, des de Treball «no s'han detectat molts incompliments» laborals per part dels empresaris agraris en l'actual campanya de la fruita, els quals se situarien un en volum similar a campanyes anteriors. Aquests se centren en la presència d'algun treballador irregular o en qüestions relacionades amb les jornades laborals, segons ha explicat. Ginesta va exposar a l'ACN que des de Treball s'està investigant l'actuació d'empreses de serveis i ETTs que subcontracten treballadors per participar a la campanya de la fruita a les comarques lleidatanes. «Hi podria haver gent que utilitza el paraigua d'empreses de serveis i ETTs per dotar de mà d'obra a empresaris agraris a través de pràctiques abusives que s'aproximarien més al tràfic de persones», va manifestar. El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies va explicar que des del departament qüestionen que algunes d'aquestes pràctiques de subcontractació «respectin les condicions de legalitat» i, per això, ho estan investigant, a partir de diverses denúncies rebudes, tot i que Ginesta no n'ha concretat l'origen.