La mediació d'assegurances registra un 13% més de volum de negoci

11.08.2017 | 07:05

El sector de la distribució tradicional d'assegurances a Catalunya va tancar el 2016 amb un volum de negoci de 852,16 milions d'euros en primes intermediades, cosa que representa un 13,24% més que l'any anterior.

Així ho detalla l'informe anual de la Documentació Estadística i Comptable (DEC) que realitza anualment la direcció general de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat.

El subdirector d'Entitats de Crèdit, Asseguradores i Mediadors, Xavier Erbàs, va assegurar, a través d'un comunicat de la Generalitat, que aquest 2016 «les asseguradores a Catalunya han posat fi a la recessió viscuda durant els darrers tres exercicis anteriors».

Les assegurances de «No Vida» estan encapçalades per les d'automòbils, assistència sanitària, multirisc de la llar, responsabilitat civil general i multirisc industrial i representen un 74,32% del negoci d'aquest sector.

Els corredors d'assegurances, tot i computar amb un nombre d'entitats un 3,32% inferior respecte el 2015, incrementen la seva cartera un 13,94% en l'agregat de Vida (71,24%) i No Vida (3,78%). D'altra banda els agents d'assegurances vinculats, amb un 1,92% menys d'entitats respecte al 2015, també veuen créixer la seva cartera en un 5,52% en l'agregat de Vida (0,06%) i No Vida (7,29%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema