«Les barreres comercials entre els membres de la Unió Econòmica Euroasiàtica (UEE) han de ser eliminades», va sostenir ahir el primer ministre kazakh, Bakhytzhan Sagintayev durant la reunió dels caps de govern en el Consell Intergovernamental de l'organització.

«Hem compilat una llista de seixanta barreres al comerç mutu, que han de ser eliminades no en el paper, sinó també en la pràctica. Hem de complir i aplicar els acords que hem adoptat en el marc de la UEE», va dir Sagintayev.

Segons el dirigent kazakh, la transformació digital sincronitzada hauria de ser una de les maneres d'eliminar les barreres al comerç. Les parts també van discutir l'accés dels exportadors dels Estats membres de la UEE als serveis dels ports de Rússia.

«Cal garantir la igualtat d'accés als ports russos, amb independència de la pertinença dels exportadors a un determinat Estat membre de la UEE. La qüestió del desenvolupament dels sistemes de transport multimodal, pel principi «de porta a porta» , és real avui dia», va dir Sagintayev.

«La UEE pot convertir-se en un centre energètic regional entre Europa i els països de la regió d'Àsia i el Pacífic», va afegir. Els caps de govern també van discutir l'acord provisional per a la creació d'una zona de lliure comerç entre la UEE i l'Iran.