El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar ahir que Espanya «ha recuperat el nivell de renda que tenia abans de l'inici de la crisi», però va matisar que «el fonamental» ara «és tornar a recuperar un milió i mig de llocs de treball».

De Guindos, que va assistir a Coín (Màlaga) al concurs i subhasta del millor tomàquet ou de bou de 2017, va assenyalar als periodistes que, tot i la recuperació del nivell de renda, Espanya «ha perdut una dècada, perquè l'economia espanyola havia d'haver crescut i encara no té el nivell d'ocupació que tenia abans de l'inici de la crisi».

Va insistir que l'economia espanyola ha tornat al nivell de 2007, però va recordar que en aquests deu anys havia d'haver crescut a l'entorn del 1,5 o el 2 per cent i havia de tenir un nivell de producció un 15 o un 20 per cent superior al de 2007.

«Hem recuperat una part i hem tornat al nivell anterior, però encara ens queden coses per fer i, fonamentalment, aquest milió i mig de llocs de treball», va reiterar.

Aportació del turisme

El titular d'Economia va apuntar que el sector turístic «està fent una aportació important», perquè el turisme estranger aporta més de 60.000 milions d'euros que, ha remarcat, «a més es filtren per al conjunt de l'activitat econòmica, no és només la hostaleria».

A preguntes sobre les mesures adoptades a l'aeroport del Prat, el ministre Luis De Guindos va afirmar que «es tracta de garantir la seguretat i de donar un servei» i que «el fonamental aquí és la seguretat i la comoditat dels usuaris».