La Unió Europea (UE) destinarà més de mig milió d'euros, dels quals 50.000 arribaran a la Cambra de Comerç de Barcelona, per a la integració d'estudiants en pràctiques a petites i mitjanes empreses (pimes), en el marc del programa Raise. El programa europeu, al qual Brussel·les ha destinat un total de 561.000 euros, té com a objectiu que unes 10.000 empreses de països europeus participin en aquest procés, que es va iniciar l'1 de setembre de 2016 i finalitzarà el 31 agost 2018.

Així, s'han establert sis zones regionals d'aprenentatge, a França, Irlanda, Països Baixos, Polònia, Espanya i el Regne Unit, on s'espera generar un impacte tangible en més de 80 organitzacions intermediàries, com la Cambra de Comerç de Barcelona, per informar i orientar les pimes que vulguin vincular-se al programa.

D'aquesta manera, aquesta iniciativa es proposa corregir la manca d'incorporació de joves aprenents en les pimes europees, ja que les organitzacions intermediàries no els ofereixen serveis d'orientació, cosa que sí passa amb les grans organitzacions. En concret, se'ls oferirà un servei integral i específic d'orientació, perquè coneguin el marc i les possibilitats d'aprenentatge actuals i així prenguin consciència dels seus avantatges.