Les pimes catalanes han millorat la seva estructura del passiu durant el període comprès entre 2000 i 2015, segons un informe elaborat per la patronal Pimec i que va publicar ahir. En una nota de premsa, la patronal va explicar que hi ha una «tendència general» de millora del passiu en les pimes catalanes dels sectors primari, la indústria, la construcció i serveis per al període analitzat.

En concret, els balanços de les pimes han augmentat de valor en tots els sectors. Per partides, els deutors i les existències han disminuït el seu pes en l'actiu, mentre que ha augmentat l'immobilitzat. També s'han reduït els terminis de cobrament, excepte en la construcció. L'estudi emfatitza que els quatre sectors van disminuir les vendes i els resultats durant 2008 i 2012, sent el de la indústria l'únic en què s'han registrat unes vendes entre 2013 i 2015 superiors al període comprès entre 2000 i 2007. No obstant això, els altres tres sectors van continuar entre 2013 i 2015 amb unes vendes inferiors en un 20% i un 30% a les obtingudes abans de la crisi, sobretot, en el de la construcció.

L'informe també assenyala que les ràtios financeres de solvència, liquiditat, tresoreria i endeutament presenten valors que indiquen «fortalesa empresarial».