CaixaBank ha contribuït a impulsar una planta de cogeneració de biomassa a Viñales (Xile), que servirà per compensar les emissions de CO2 derivades de l'activitat de l'entitat financera durant l'any passat. En un comunicat, CaixaBank va dir que el 2016 va emetre 22.949 tones de CO2, que pretén revertir amb la promoció de l'electricitat verda que subministrarà aquesta planta xilena.

Segons l'entitat, l'activitat del projecte a Viñales generarà una «nova injecció d'energia neta» a la xarxa elèctrica local i aconseguirà un «benefici addicional de reducció de gasos d'efecte hivernacle».

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va afirmar que CaixaBank «estableix» amb aquesta acció la gestió del seu negoci, els seus projectes, productes i serveis en el respecte i la protecció de l'entorn.

Per a Gortázar, això mostra un «ferm compromís» amb la conservació del medi ambient, la millora de l'eficiència energètica i el foment d'un model de desenvolupament sostenible, ja que, segons ell, CaixaBank és «conscient» de l'impacte que genera la seva activitat a la societat i a l'entorn. El projecte ha generat 300 llocs de treball durant la construcció de la planta i actualment dona feina a 34 persones.