L'empresa txeca Heaven Labs, creadora d'una beguda substitutiva dels àpats, ha elegit la ciutat de Barcelona per instal·lar la seva seu en el sud d'Europa, des de la qual dona servei a mercats com l'espanyol, el portuguès, l'italià o el francès.

La companyia, fundada el 2014 per Jakub Krejcik, ha llançat al mercat Mana, un producte en format pols i beguda que es presenta com un reemplaçament total del menjar des del punt de vista nutricional, atès que conté tots els nutrients que el cos necessita, com proteïnes, fibra, vitamines, antioxidants o minerals.

Heaven Labs va tancar 2016 amb una facturació de dos milions d'euros i una plantilla d'uns trenta treballadors, i amb vista a aquest any preveu duplicar els seus ingressos, superant els 4 milions d'euros, i arribar als 40 treballadors.

La companyia ha començat a vendre aquest mateix any Mana a Espanya, que s'ha convertit ja en un dels seus principals mercats, juntament amb la República Txeca, Alemanya i el Regne Unit, segons ha explicat Krejcik en una entrevista amb EFE.

«Espanya és ja un mercat principal per a nosaltres. Les vendes van molt bé i la demanda creix cada mes», assenyala el jove empresari, que per ara només comercialitza Mana al mercat ibèric mitjançant internet.

La companyia, això no obstant, manté negociacions amb alguns distribuïdors perquè el producte arribi a les botigues com més aviat millor.

Barcelona ha estat la ciutat elegida per Heaven Labs per ubicar la seva oficina central per al sud d'Europa. En aquesta hi treballen per ara tres persones, encara que la firma planeja ampliar la plantilla aviat, amb la incorporació de més personal dedicat a l'atenció al client.

Després de l'estiu, a més, l'empresa té previst començar a produir Mana en una planta de Lleó, que servirà per assortir aquest mercat i als països veïns.

Encara que la producció final «dependrà de molts factors», principalment del comportament de la demanda, Jakub Krejcik espera que la fabricació anual de la planta arribi aviat al milió d'ampolles. La versió líquida de Mana es ven en paquets de dotze brics i cada envàs conté 400 quilocalories, l'equivalent a un dinar mitjà.

Fins a 34 ingredients

Segons Krejcik, Mana està fet de fins a 34 ingredients diferents, però no conté lactosa, transgènics ni productes d'origen animal, per la qual cosa és apte per a qualsevol persona, i «està basat en estudis clínics». El menjar líquid Mana va dirigit a aquelles persones que per la seva feina o la rutina diària no poden o no volen invertir temps a la cuina o en un restaurant i que, tot i així, desitgen portar una dieta sana.

Però el públic objectiu de Mana és més ampli. Krejcik ha explicat, en aquest sentit, que està treballant amb l'Agència Espacial Europea per explorar la possibilitat d'utilitzar Mana com un dinar per als astronautes en futures missions a l'espai.