L'empresa Segway Espanya, encarregada de distribuir aquest vehicle de transport personal a tot l'Estat, preveu duplicar la facturació el 2018 gràcies a la incorporació a la seva xarxa de distribució de la nova motocicleta elèctrica de la firma Volta, que es fabrica a Figueres. Segons va explicar Francesc Llorens, director general de la companyia, l'objectiu és assolir els 3 milions d'euros en el tancament de l'exercici de 2018. L'empresa, amb seu a Sabadell, consolida d'aquesta forma la seva aposta pel vehicle elèctric després de constatar un increment del 15% en l'ús del segway a tot Catalunya durant aquest any. Els sectors on més bona acollida té aquest mitjà de transport són els de la seguretat privada -amb empreses capdavanteres com Prosegur o Eulen- i el turisme. A banda, cossos policials de ciutats com Madrid, Màlaga o València també han incorporat l'aparell a la seva flota de vehicles.

La relació entre les dues firmes va fructificar el passat mes de març, quan Volta Motorbikes va veure la necessitat d'arribar a diferents punts del territori. «Volta buscava un distribuïdor que portés les vendes a nivell estatal, i nosaltres vam assumir aquesta feina i ja estem obrint punts de venda a Madrid, Barcelona o Galícia, entre altres», explica el director general de Segway Espanya.

La motocicleta, que compta amb tres models diferents, està pensada per a desplaçaments de caràcter urbà, amb una autonomia de fins a 100 quilòmetres, una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora i és totalment elèctrica. Dissenyada a Barcelona, es fabrica a Figueres, i ara es distribuirà des de la seu sabadellenca de Segway Espanya a tot l'Estat.

D'aquesta manera, Segway Espanya consolida la seva aposta pel vehicle elèctric, un cop constatat l'èxit del seu producte estrella, el segway, que ha passat de ser un producte exclusiu a estendre's pel paisatge urbà de moltes de les ciutats catalanes i de l'Estat. D'aquesta forma, s'ha convertit en el mitjà de transport escollit per moltes empreses, així com per moltes administracions.