CaixaBank va col·locar ahir una emissió de deute sènior no preferent per import de 1.250 milions d'euros, en el que suposa la primera emissió d'aquest tipus de deute realitzada pel banc català.

En un comunicat, CaixaBank va informar que abonarà un cupó de l'1,125 % i que aquesta emissió de deute venç el gener del 2023.

En un principi, el banc català pretenia col·locar 1.000 milions, però finalment ha ampliat la mida de l'emissió fins als 1.250 milions d'euros, donada la bona acollida.

El banc del grup La Caixa també ha aconseguit rebaixar el tipus d'interès del deute des del mid-swap més 110 punts bàsics ofert inicialment fins a aquest índex més 95 punts bàsics.

La demanda de l'emissió ha estat superior als 3.500 milions d'euros per part de 200 inversors institucionals, i el 84 % de l'emissió s'ha col·locat entre inversors estrangers. Del començament d'any ençà, les emissions de CaixaBank sumen 6.750 milions d'euros. Aquests crèdits no preferents són una nova categoria d'instruments financers creats amb la finalitat de facilitar el compliment establert pels reguladors del requeriment mínim de fons propis i passius admissibles (MREL, per les seves sigles en anglès) per part de les entitats.

Aquest deute, al costat de «cocos» -bons contingents convertibles en accions- i títols subordinats, permet a les entitats de crèdit i empreses de serveis d'inversió comptar amb un nou instrument per absorbir pèrdues en cas de resolució.