Les matriculacions de turismes a les comarques gironines han augmentat un 2% durant els vuit primers mesos d'aquest any. Segons les dades de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC), el nombre d'altes ha estat de 10.695, prop de 200 més que durant el mateix període de 2016. Pel que fa al mes passat, el nombre de cotxes matriculats va passar dels 1.112 als 1.223, gairebé el 10% més. Tot i la crescuda, Girona és la província de Catalunya amb menor augment del nombre de registres.

Les matriculacions de turismes a Catalunya han assolit les 11.899 durant el mes d'agost, el que representa un creixement del 10,1% interanual, segons les dades de ña patronal ANFAC. Això representa que el mercat català concentra el 16,4% de les matriculacions d'automòbils de tot l'Estat durant l'agost. Durant els vuit primers mesos de l'any, les matriculacions han assolit les 127.916 unitats, l'equivalent a un creixement del 8,2% en relació amb el mateix període de 2016. Això significa que el mercat català concentra el 15,1% de les vendes de turismes de tot Espanya en aquest període.

Al conjunt de l'Estat, durant el mes d'agost es van matricular 72.470 turismes, cosa que suposa una pujada del 13,1% enfront del mateix període de l'any passat. En els vuit primers mesos de l'any el mercat de turismes va registrar 849.912 matriculacions a tot Espanya, cosa que va suposar un 7% més que en el període gener-agost de 2016.

Al conjunt de l'any, es reprodueix el mateix patró de creixement que al mes d'agost: són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen (2,1%), mentre que els canals d'empreses i llogadors arriba taxes molt superiors, amb un 14,5% i un 9,2% de pujada, respectivament.

Les matriculacions per part dels particulars s'han recuperat a l'agost davant del passat mes de juliol, quan van registrar una caiguda del 4%. Aquest increment ha portat a assolir en l'acumulat anual una pujada del 2,1%.

Mentrestant, el mercat general arriba a un percentatge de creixement més de tres vegades superior, fins arribar al 7%. Segons ANFAC, cal recordar que, en tres dels vuit mesos de l'any 2017 hi ha hagut una caiguda en les vendes a particulars.