Ryanair troba un nou mecanisme per fer pagar més

La companyia cobrarà cinc euros per poder viatjar amb la maleta a la cabina

07.09.2017 | 07:15
Ryanair troba un nou mecanisme per fer pagar més

Els passatgers de Ryanair hauran de pagar un extra per poder dur a bord dos peces d'equipatge de mà a partir del proper 1 de novembre, ha anunciat avui l'aerolínia irlandesa de vols econòmics.

    D'acord amb aquesta mesura, només els viatgers amb "Embarcament Prioritari", que inclou Plus, Flexi Plus i Family Plus, podran pujar a l'avió amb una bossa i una maleta de mà, un servei que costa cinc euros addicionals en fer la reserva del bitllet o sis euros si s'agrega després.

    "Tots els altres clients (sense Embarcament Prioritari) podran pujar només una peça petita d'equipatge a l'avió, mentre que el més voluminós haurà de baixar a la bodega, lliure de càrrecs, a la porta d'embarcament", explica Ryanair en un comunicat.

    Aquests canvis en la política d'equipatges formen part del seu programa d'atenció al client "Sempre Millorant" i l'objectiu és "animar" als usuaris a "facturar el seu equipatge i reduir el nombre de passatgers amb dues maletes o embalums a les portes de embarcament ".

    Segons Ryanair, l'alta ocupació dels seus avions, que a l'agost va arribar al 97%, implica que "massa clients" transporten les dues peces permeses com a equipatge de mà lliure de càrrec "i, en conseqüència, es redueix l'espai en els compartiments de cabina, "el que està generant molts retards en embarcaments i vols".

    "Per animar els clients a facturar algunes maletes", ha assenyalat l'aerolínia, el pes de l'equipatge facturat permès augmentarà de 15 a 20 quilograms per a totes les maletes, el que costarà 25 euros a partir de novembre, deu euros menys que fins ara.

    "Aquests canvis en la política d'equipatges li suposaran a Ryanair una despesa de 50 milions d'euros anuals en termes de reducció de les tarifes de facturació d'equipatge", ha indicat a la nota el seu director de comunicacions, Kenny Jacobs.

    No obstant això, va precisar el directiu, la possibilitat de facturar equipatge més voluminós "animarà a més" usuaris a contractar aquest servei, el que "reduirà l'alta quantitat de clients amb dos embalums a les portes d'embarcament".

    "Esperem que disminuint a un la quantitat d'embalums permesos a bord per a tots els clients sense embarcament prioritari es podrà accelerar el procés d'embarcament dels vols i eliminar els retards en els mateixos", ha afegit Jacobs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El ministre Luis de Guindos, ahir, en un congrés sobre indústria.
Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Van arribar 131 firmes procedents d'altres autonomies, 209 més van optar per marxar. Madrid va ser...

El Suprem condemna Bankpime a tornar 2,2 milions per les preferents

El Suprem condemna Bankpime a tornar 2,2 milions per les preferents

Declara ferma la sentència per retornar els diners a 31 inversors ?L'Audiència recorda que els...

Espanya infractora

Espanya és el país de la UE que més multes ha pagat per sancions derivades d'incompliments de la...

El Tresor col·loca 4.672 milions d´euros a un preu més car en deute a 9 i 11 anys

El Tresor espanyol ha col·locat 4.671,63 milions d'euros en bons i obligacions a llarg...

Enllaços recomanats: Premis cinema