Una aplicació per predir les crisis epilèptiques a casa recull 450.000 €

L'«start up» de Blanes ha creat un dispositiu pioner que anticipa l'arribada de l'atac i permet fer-ne un registre

08.09.2017 | 07:13

L'empresa MJN Neuroserveis ha desenvolupat un dispositiu pioner al món que permet predir crisis epilèptiques en l'àmbit domèstic. Fins ara, no hi ha cap dispositiu domèstic ni tan sols per registrar les dades i menys encara per predir-les, tal com ha explicat l'empresa en un comunicat. Aquesta start up ubicada a Blanes (Selva) ha estat fent ja proves a pacients de l'Hospital del Mar de Barcelona amb èxit. El projecte ha recollit ja diners del sector mèdic per tal de fer factible la seva comercialització a mitjans de l'any que ve. Segons han assegurat des de MJN volen arribar als 600.000 euros i ara en tenen 450.000. Aquest dispositiu permetria millorar la qualitat de vida i d'autonomia dels afectats.

La predicció d'una crisi epilèptica permet prevenir-ne algun dels efectes i ofereix millores tant en qualitat de vida com en autonomia dels afectats. MJN Neuroserveis és una start up que ha desenvolupat un dispositiu que preveu l'arribada de la crisi i en permet el registre. Fins ara, existien aparells però no són d'ús domèstic. Aquesta troballa de l'empresa de la Selva s'ha provat ja amb èxit a pacients de l'Hospital del Mar de Barcelona. Ara ja volen fer el pas a la comercialització a mitjans de l'any que ve. Per tal de fer-ho possible, l'empresa ha començat a buscar inversors. MJN calcula que necessita uns 600.000 euros per tal de poder tirar endavant el projecte. A hores d'ara en tenen uns 450.000, segons han anunciat. Entre els futurs accionistes hi ha empreses del sector mèdic internacional i fons socials som Ship2B i CREAS. L'objectiu és tancar la ronda d'inversió el proper 25 de setembre.

MJN Neuroserveis té la seu a Blanes i es va fundar el 2014. Des d'aleshores, els tres impulsors David Blánquez, Xavi Raurich i Salva Gutiérrez- han rebut dos premis destacats. Els dos últims anys han rebut premis a Berlín (Alemanya) i a Boston (Estats Units).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Protestes per la retirada de la llicència a Uber a Londres per falta de seguretat

Més de 400.000 ciutadans han reclamat en una petició digital al regulador de...

PP i Cs pacten allargar a cinc setmanes el permís de paternitat

?L'acord permet incloure als pressupostos de l'Estat l'ampliació de la prestació a partir de gener...

La plataforma per Permisos Iguals veu insuficient la mesura

? La Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement i Adopció (PIINA)...

L´exportació gironina marca un nou rècord al juliol

Les empreses exporten un 13,4% més que el mateix mes de l'any passat i l'alimentació continua...

Enllaços recomanats: Premis cinema