Les exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.856,2 milions d'euros al segon trimestre del 2017, una xifra pràcticament igual que la del trimestre anterior i que representa un augment interanual del 2,7%, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Aquest augment interanual es deu al creixement de les vendes d'aquests productes a països de la Unió Europea, d'un 7,2%, ja que les destinades a la resta del món han disminuït un -1,6%. Concretament, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat un 14,3%, mentre que les de productes farmacèutics han disminuït un 1,0%.

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt han augmentat un 1,9% interanual durant el segon trimestre d'enguany i han assolit un valor de 8.172,5 milions d'euros. L'augment s'explica per l'increment de les vendes de productes químics, que ha estat un 12,6% superior, ja que les exportacions de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït un -3,9%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han disminuït lleugerament (-0,1%) i les destinades a la resta del món han augmentat un 6,6%.

Els productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.616,5 milions d'euros, són els que més han augmentat les vendes a l'exterior, un 20,3% interanual. L'augment de les exportacions a països de fora de la Unió Europea ha estat molt elevat, un 29,5%, i el de les destinades a la Unió Europea ha estat del 16,7%.

Les exportacions de productes de baix contingut tecnològic, amb un valor de 4.513,6 milions d'euros, han augmentat un 6,6% en relació amb el segon trimestre de l'any anterior. L'increment de les vendes destinades a la UE-28 ha estat del 8,2% i a la resta del món del 3,4%.

Durant el segon trimestre del 2017, les compres a l'estranger de productes d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 2.274,8 milions d'euros, xifra que representa un augment interanual del 4%. Les compres a països de fora de la UE són les que més han incrementat, ho han fet un 7,4%, i les de països de la UE han augmentat l'1,4%.

Les importacions de productes de la resta de nivells també han augmentat, excepte les de nivell tecnològic mitjà alt. Les compres a l'estranger de productes de nivell tecnològic mitjà alt han disminuït un 1%, pel descens de les importacions de la Unió europea.