La Junta directiva de Foment del Treball, a proposta del Comitè Executiu, ha aprovat atorgar la Medalla d'Honor de la patronal a Joan Antoni Samaranch a títol pòstum. L'entitat va detallar que amb aquesta distinció vol reconèixer el seu «paper principal i essencial per a l'èxit de la candidatura de Barcelona» per acollir els Jocs Olímpics el 1992.

La patronal va recordar que aquest esdeveniment mundial «va deixar un llegat d'orgull inesborrable, va transformar la ciutat i va representar un punt d'inflexió en la projecció internacional de Barcelona». Per aquesta raó, Foment del Treball ha volgut atorgar aquest guardó a Samaranch l'any en què es commemora el 25 aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992.

L'acte de lliurament de la Medalla d'Honor de la patronal catalana a l'expresident del COI es farà a la tardor, durant la cerimònia dels X Premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d'Honor de Foment del Treball.

Foment del Treball va recordar, a través d'una nota, que la posició de Joan Antoni Samaranch com a president del COI «va ser determinant el 1986 en el triomf i la nominació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics de 1992».