Bankia i BMN donen dijous el vistiplau a la seva fusió

?L'operació s'articularà mitjançant el lliurament de 205,6 milions d'accions de nova emissió de Bankia als accionistes de Mare Nostrum

12.09.2017 | 07:05
Bankia ja ha protagonitzat diverses fusions durant la crisi.

Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN) celebraran dijous vinent, 14 de setembre, les seves respectives juntes generals extraordinàries d'accionistes amb l'objectiu de donar el vistiplau al seu projecte de fusió, anunciat per ambdues entitats el passat 27 de juny.

Bankia celebrarà l'acte a València, concretament en el Palau de Congressos, mentre que BMN farà el mateix a Madrid, segons van acordar els seus respectius consells d'administració el passat mes de juliol. Ambdues assemblees tindran lloc a les 12.00 hores.

Una vegada aprovada l'operació per part de les juntes d'accionistes, se sol·licitaran les autoritzacions als diferents reguladors, supervisors i autoritats que han d'aprovar el procés.

L'operació s'articularà mitjançant el lliurament de 205,6 milions d'accions de nova emissió de Bankia als accionistes de BMN, la qual cosa suposa atorgar un valor a aquesta última de 825 milions d'euros (0,41 vegades el seu valor en llibres). Els accionistes de BMN ostentaran un 6,7% del capital de Bankia una vegada completada l'operació. Posseiran accions líquides, que cotitzen en Borsa i que paguen un dividend que ha estat creixent des de juliol de 2015 -amb càrrec al benefici de 2014-, quan l'entitat va repartir el seu primer dividend.

En la junta de Bankia, a més, es proposarà el nomenament del president de BMN, Carlos Egea, com a nou conseller extern de Bankia, designació que es faria efectiva una vegada es produeixi la fusió d'ambdues entitats. BMN aporta a Bankia uns 38.000 milions d'euros en actius i una franquícia capdavantera a la Regió de Múrcia, Granada i Illes Balears. Després de l'operació, Bankia comptarà amb quotes de mercat superiors al 30% a Granada i la Regió de Múrcia, i del 25% a Illes Balears.


Interès dels inversors

El Govern espera que l'aprovació d'aquesta fusió estimuli l'interès dels inversors per la nova Bankia per continuar amb el seu procés de privatització.

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, va avançar el juliol passat que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) exploraria després de l'estiu la col·locació d'una participació propera al 7% de l'entitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema