Les persones amb estudis universitaris tenen més probabilitats

de trobar feina i guanyen de mitjana un ??? més que els qui no en tenen, va assenyalar el director d'Educació i Qualificacions de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), Andreas Schleicher.

Schleicher va presentar l'informe anual de l'OCDE titulat «Panorama de l'Educació ????», que computa dades de ?? països, els ?? membres de l'organisme, entre ells Espanya o el Regne Unit, més 11 associats. Segons l'expert, l'educació universitària és, a dia d'avui, «altament productiva», si bé els estudiants no sempre trien les carreres més beneficioses per al seu futur.

«Els sistemes educatius han d'explicar millor als joves quins estudis ofereixen millors oportunitats per a la vida», va assegurar. L'OCDE, que també realitza cada tres anys el Programa Internacional d'Avaluació d'Estudiants (PISA), en el qual desglossa el seu rendiment per països, explica que els adults universitaris tenen més probabilitats de trobar feina després d'una crisi econòmica i menys de contreure depressió.

En l'informe anual s'assenyala que un ??? dels universitaris entre ?? i ?? anys dels països estudiats té una llicenciatura en dret o empresarials, davant d'un 1? ? en ciències naturals, un ??? en enginyeria o construcció i un ?? en tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

Millors carreres

No obstant això, les carreres amb millors perspectives laborals són

precisament les del grup conegut

com STEM -ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques-, el que reflecteix «les demandes d'una societat cada vegada més impulsada per la innovació», va apuntar Schleicher.