Catalunya va liderar la pèrdua d'empreses en el segon trimestre de l'any, amb un saldo net negatiu de 78 companyies, perquè encara que van arribar a la comunitat 131 firmes procedents d'altres autonomies, 209 més van optar per marxar, segons un estudi d'Informa D&B. Això no obstant, la pèrdua neta d'empreses a Catalunya es va reduir respecte al segon trimestre de l'any passat, quan va arribar a 87 societats.

Una mica més de la meitat de les empreses que es van instal·lar a l'autonomia catalana (51%) procedia de Madrid, que també va ser el principal destí de les que van deixar Catalunya (47%).

A tot Espanya, entre abril i juny van canviar de domicili social un total de 1.186 empreses, el 10% més que un any abans.

Madrid va ser la comunitat per la qual més societats es van decantar a l'hora de traslladar-se, amb un total de 408, i encara que també va liderar les sortides, amb 301, va tancar el trimestre amb un saldo positiu de 85 companyies.

El 24% de les companyies que es va traslladar a Madrid venia de Catalunya i el 22%, d'Andalusia.

Catalunya és destí de la inversió extrangera

La inversió estrangera a Catalunya manté el seu bon ritme i en el primer semestre d'aquest any els recursos destinats per les empreses estrangeres s'han situat en 1.571,867 milions d'euros, cosa que suposa el 20,65% més que en el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.