El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va avisar ahir que persisteixen les incerteses per a les perspectives d'inflació en l'eurozona a mitjà termini, en particular la volatilitat en els tipus de canvi, i va defensar mantenir un «nivell substancial» d'estímuls monetaris.

Draghi va confirmar que el BCE prendrà decisions «aquest any» sobre el futur dels seus instruments de política monetària, és a dir, la seva política de baixos tipus d'interès i el seu programa de compra de deute públic i privada de la zona euro.

«Necessitem ser pacients i persistents. Un ajust a l'alça de la inflació que sigui durador i sostingut per si mateix requereix una major absorció de la inactivitat econòmica. Això encara requereix un ampli grau de política monetària acomodatícia», va dir Draghi a l'Eurocambra.

El president del BCE va considerar que «la ferma recuperació econòmica encara ha de traduir-se de forma convincent en una dinàmica inflacionista més forta».

Va recordar que, si bé els riscos deflacionistes «essencialment han desaparegut», l'alça de la inflació ha estat «moderada» en els últims mesos i s'espera que l'any proper caigui, per tornar a créixer en 2019 fins a l'1,5%.

Draghi va subratllar que, si bé el BCE «confia» que la inflació convergirà cap al seu objectiu que se situï en cotes properes però per sota del 2%, hi ha «certes incerteses».