Frit Ravich, el fabricant d'aperitius amb seu a Maçanet de la Selva va superar l'any passat per vegada primera la barrera dels dos-cents milions d'euros de vendes netes. La companyia de la família Viader va tancar 2016 amb una facturació de 206,39 milions d'euros, un 4% més que en l'exercici anterior.

Judith Viader, directora general, va anunciar al maig de l'any passat que Frit Ravich havia depassat ja en 2015 el llistó dels 200 milions, però l'executiva es referia llavors a vendes brutes.

Segons publicava el diari Expansión en l'edició d'ahir, fonts de l'empresa indiquen que, a la vista de l'evolució del negoci des de principi d'any, la previsió de vendes netes per 2017 és de 226 milions d'euros, un 9,5% més que l'exercici passat.

El 2016, el benefici net va sofrir un descens del 45% i es va situar en 1,09 milions d'euros, mentre que el resultat d'explotació va caure un 52% fins a 1,16 milions d'euros.

Frit Ravich, que està especialitzada en patates fregides i fruita seca, atribueix la reculada del benefici a l'engegada del nou centre logístic de Maçanet, que va suposar una inversió de 32 milions d'euros.

Fonts de la companyia expliquen que la seva entrada en funcionament va comportar uns sobrecostos de personal a fi de mantenir un òptim nivell de servei al client; a més, l'amortització parcial d'aquest complex també ha castigat els comptes.

Frit Ravich preveu executar aquest any unes inversions de sis milions d'euros. La principal actuació consisteix en la construcció d'un magatzem a Las Palmas de Gran Canaria, que estarà llest en el primer trimestre de 2018. Nova maquinària i projectes de digitalització completen el pressupost inversor.

D'altra banda, l'empresa va inaugurar al juliol una planta fotovoltaica de 1.584 panells sobre les seves instal·lacions de Maçanet, amb un desemborsament de mig milió d'euros.

L'auditoria del passat exercici assenyala una excepció relativa a l'incompliment d'una ràtio financer pactat amb els bancs en el crèdit sindicat que l'empresa signo el 2011. El préstec es va renovar el juny de 2016.

La companyia va fabricar l'any passat gairebé 15.400 tones i ha llançat el primer anunci en televisió. Frit Ravich va finalitzar el passat exercici amb una plantilla de 939 empleats, un 8% més que el 2015.

Després d'obrir una filial a França, amb seu a Perpinyà, la signatura no té previst crear noves societats en l'exterior.