Un exdirectiu de Volkswagen i de la seva filial Audi ha estat detingut per ordre de la Fiscalia de Munic, al sud d'Alemanya, dins de la investigació oberta per la manipulació de motors dièsel, segons van informar ahir diversos mitjans germànics.

El diari Süddeutsche Zeitung i les cadenes regionals NDR i WDR identifiquen l'arrestat com Wolfgang Hatz, cap del departament de desenvolupament de motors a Audi entre 2001 i 2007, que després va passar a formar part de l'equip directiu de Volkswagen i que el 2011 va ser nomenat responsable de Recerca i Desenvolupament a Porsche.

Hatz va ser enviat a presó preventiva per ordre del jutge d'instrucció, segons els mitjans.

En el punt de mira de la Fiscalia de Munic, que va ordenar també dos escorcolls, hi ha presumptament quatre exdirectius del fabricant automobilístic.

La Fiscalia de la capital de Baviera té obertes diverses investigacions relacionades amb el cas d'Audi i al juliol va ordenar la detenció de Giovanni Pamio, enginyer que també va ser responsable del desenvolupament de motors en el grup automobilístic i que està acusat per la seva presumpta participació en el frau tant a Alemanya com als Estats Units.

La detenció de Hatz, assenyala el Süddeutsche Zeitung, obre un nou capítol en la recerca de l'escàndol de la manipulació de les emissions contaminants dels motors dièsel, ja que era una de les persones de confiança del que va ser president de Volkswagen Martin Winterkorn, que va dimitir el 2015 després de sortir a la llum el frau.

Hatz va ser suspès en la direcció de Porsche poc després que saltés l'escàndol i, el 2016 el fabricant alemany d'esportius va informar que deixava la companyia a petició pròpia, encara que ressaltava que no hi havia indicis que estigués implicat en l'escàndol.