El Departament d'Empresa i Coneixement va treure ahir a informació pública l'avantprojecte de la llei de Cambres. Després de molt mesos de negociacions amb els actors implicats, la nova normativa pretén facilitar la cerca de nous espais de col·laboració entre l'administració pública i les cambres catalanes, segons defensa el Departament del conseller Santi Vila. Entre les novetats de la nova legislació hi ha la creació de la Cambra General de Catalunya (CGC), una nova corporació que inclourà als representants de les cambres territorials, de sectors econòmics i grans empreses. El període d'informació pública permetrà als diferents agents afectats per la nova normativa fer esmenes i aportacions a l'avantprojecte en un període de 15 dies hàbils ampliables.

La cambra General de Catalunya s'encarregarà d'aprovar i impulsar uns plans generals com a instrument de planificació a través dels quals es definiran els objectius estratègics i les actuacions a desenvolupar per les cambres.

El ple de la CGC estarà format per 60 vocals, dels quals 40 vocals seran representants dels diferents sectors econòmics mitjançant sufragi dels membres dels plens de les diferents cambres territorials i garantint que la meitat d'aquest 40 vocals siguin directius de pimes. Els altres 20 vocals fins arribar als 60 del plenari seran representants d'empreses de major aportació econòmica.

Un altre de les novetat és la limitació de mandats del president , els vicepresidents i el tresorer que en la nova llei es limita a dos mandats consecutius, en comptes del tres que es preveu en l'actual normativa. El Govern pretén que amb la nova normativa s'incentivin les fusions i les integracions de cambres.

Sense calendari fixat

A més d'aquest període de 15 dies hàbils que s'ha obert aquest divendres, que és ampliable a petició d'alguns dels actors del sector, s'obre un període de valoracions de les esmenes rebudes per part del Govern sense un termini establert.

Posteriorment aquesta valoració, el Govern inicia un altre període d'informació pública, aquest cop per demanar informes jurídics i tècnics, d'uns altres 15 dies hàbils. Un cop finalitzat aquest període d'informació tècnica, l'avantprojecte retorna al Departament per la seva última valoració, sense un calendari fixat.