El Banc Sabadell, davant la possibilitat que Catalunya declari unilateralment la seva independència, reunirà aquesta tarda el seu consell d'administració en una cita extraordinària per decidir si trasllada la seva seu social a Madrid o a Alacant.

Segons han confirmat a Efe fonts de l'entitat, s'estudia també l'opció d'Astúries, però amb menys possibilitats, i tot amb la finalitat de protegir als clients.

El canvi de domicili social garantirà que el Banc Sabadell segueixi estant sota el paraigua de supervisió del BCE, a més que el pagament d'impostos de la societat es durà a terme a la ciutat que albergui la nova seu del banc.

Tot i així, els serveis centrals del Banc Sabadell, que concentren un gran nombre d'empleats, seguiran estant previsiblement a Catalunya.

Actualment, el grup financer compta amb centres operatius a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i Barcelona, a més de Madrid i Alacant, ciutat en la qual compta amb el seu centre de dades o "back up".

El canvi del domicili social permetrà a l'entitat seguir operant amb normalitat dins de l'Eurosistema garantint els interessos dels seus accionistes, clients i empleats dins de qualsevol escenari.

El temor que Catalunya declari unilateralment dilluns que ve la seva independència, cosa que augmentaria les possibilitats que la regió es convertís en una república fora de la Unió Europea, ha inquietat els clients de bancs amb seu a la regió.

Des del Banc Sabadell reconeixen que malgrat aquesta lògica inquietud, l'operativa a la xarxa segueix sent normal i no hi ha cap moviment significatiu de dipòsits quan s'explica als clients que el grup és una entitat internacional.

El grup que presideix Josep Oliu compta amb més d'11 milions de clients a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units i Mèxic, el negoci del qual a l'estranger representa més d'un 30% i el 70% el conjunt d'Espanya.

Catalunya representa un 15% del total del balanç de l'entitat.

El Banc Sabadell ha patit especialment en borsa aquests dies, i des del referèndum il·legal de diumenge passat ha perdut més del 10% del seu valor, encara que en l'any acumula encara una revaloració superior al 22%, sent una de les entitats amb millor evolució.

Després de conèixer-se que traslladarà la seva seu fora de Catalunya, les seves accions han començat a pujar amb fora i al migdia escalaven prop del 3%.