El Fons Monetari Internacional (FMI) va mantenir les previsions de creixement a Espanya en el 3,1% per a aquest any i va elevar en una dècima, al 2,5%, les de 2018 respecte els seus càlculs de juliol, en un context de notable millora econòmica a la zona euro.

En el seu informe de Perspectives Econòmiques Mundials, l'FMI preveu que el creixement es «mantingui estable» aquest any a Espanya i es «moderi» el proper, mentre que l'índex d'atur continuarà el seu progressiu descens fins al 17,1% al final d'aquest any i el 15,6 % el 2018.

Aquestes xifres són similars a les últimes previsions divulgades pel Govern espanyol, que calcula un creixement del 3% per al 2017 i del 2,6% per al 2018. D'aquesta manera, Espanya segueix al capdavant de l'expansió entre les grans economies de la zona euro, que creixerà en el seu conjunt un 2,1% l'any 2017 i un 1,9% el 2018, dues dècimes millor que el que es preveia en els pronòstics del mes de juliol.

El Fons Monetari Internacional també eleva les seves projeccions per a Alemanya, fins a un 2% el 2017 i un 1,8% l'any que ve, dues dècimes més en els dos casos respecte el juliol; les de França, al 1,6% i 1,8%, respectivament, en els dos anys una dècima més que les dades divulgades fa tres mesos; i les d'Itàlia al 1,5% el 2017 i al 0,7% el 2018, dues i una dècima per sobre del que es va projectar fa només tres mesos.

Acceleració exportacions

«L'auge en el creixement de l'any 2017 reflecteix en gran part l'acceleració de les exportacions en un context de repunt general del comerç global i la continuada fortalesa en la demanda interna, recolzada per unes condicions financeres d'estímul i una reducció del risc i la incertesa política», assenyalava l'informe de l'organisme internacional.