L'FMI manté la previsió de creixement a Espanya en el 3,1% per a aquest any

L'organisme internacional pronostica que la taxa d'atur continuarà el seu progressiu descens fins al 17,1 per cent el 2017 i el 15,6 per cent l'any vinent

12.10.2017 | 07:09
L'FMI manté la previsió de creixement a Espanya en el 3,1% per a aquest any

El Fons Monetari Internacional (FMI) va mantenir les previsions de creixement a Espanya en el 3,1% per a aquest any i va elevar en una dècima, al 2,5%, les de 2018 respecte els seus càlculs de juliol, en un context de notable millora econòmica a la zona euro.

En el seu informe de Perspectives Econòmiques Mundials, l'FMI preveu que el creixement es «mantingui estable» aquest any a Espanya i es «moderi» el proper, mentre que l'índex d'atur continuarà el seu progressiu descens fins al 17,1% al final d'aquest any i el 15,6 % el 2018.

Aquestes xifres són similars a les últimes previsions divulgades pel Govern espanyol, que calcula un creixement del 3% per al 2017 i del 2,6% per al 2018. D'aquesta manera, Espanya segueix al capdavant de l'expansió entre les grans economies de la zona euro, que creixerà en el seu conjunt un 2,1% l'any 2017 i un 1,9% el 2018, dues dècimes millor que el que es preveia en els pronòstics del mes de juliol.

El Fons Monetari Internacional també eleva les seves projeccions per a Alemanya, fins a un 2% el 2017 i un 1,8% l'any que ve, dues dècimes més en els dos casos respecte el juliol; les de França, al 1,6% i 1,8%, respectivament, en els dos anys una dècima més que les dades divulgades fa tres mesos; i les d'Itàlia al 1,5% el 2017 i al 0,7% el 2018, dues i una dècima per sobre del que es va projectar fa només tres mesos.

Acceleració exportacions

«L'auge en el creixement de l'any 2017 reflecteix en gran part l'acceleració de les exportacions en un context de repunt general del comerç global i la continuada fortalesa en la demanda interna, recolzada per unes condicions financeres d'estímul i una reducció del risc i la incertesa política», assenyalava l'informe de l'organisme internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Turquia i Egipte disparen un 70% les reserves de britànics i recuperen el «turisme prestat»

Els rivals de la Costa Brava i la costa catalana en el Mediterrani recuperen 3,5 milions de...

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Més de 500 representants del teixit empresarial gironí i també autoritats,...

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

?El sindicat assegura que hi ha més contractes en precari en la indústria alimentària gironina

Els estrangers compren el 31% de les cases a Girona

El mercat català depèn molt de la demanda interna i les compres de residents han crescut un 20,6%...

Enllaços recomanats: Premis cinema