Catalunya compta amb un total de 1.200 empreses emergents - start-ups-, que generen 11.700 llocs de treball i facturen una mitjana d'1,2 milions, segons l'actualització del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub que ha fet la Generalitat.

El Barcelona & Catalonia Startup Hub és una plataforma digital creada l'any passat per l'agència de la Generalitat per a la competitivitat de l'empreses, ACCIÓ, que recull i identifica les start-ups catalana amb l'objectiu d'impulsar la captació d'inversions.

En un comunicat, el departament d'Empresa i Coneixement va assegurar que el 23 % dels treballadors de les start-ups catalanes són estrangeres mentre que un 14 % dels fundadors procedeixen d'altres països.

A més, el 40 % d'aquestes empreses emergents tenen entre 3 i 6 anys de vida, un 40% té menys de 3 anys, i el 20% restant, entre 6 i 10 anys.

El software d'internet i mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l'oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia són la base de la majoria de l'activitat que desenvolupen aquestes empreses.

Respecte a models de negoci, el comerç electrònic és el principal, amb un 29 per cent, seguit del desenvolupament i manufactura (21 %), la llicència de software, la consultoria, i la subscripció (20 %).

El directori recull empreses d'un màxim de deu anys de vida amb models de negoci escalables i aplicables a entorns globals i orientats a un creixement ràpid.