Banc Sabadell va aprovar ahir fer una emissió de valors perpetus eventualment convertibles en accions ordinàries de nova emissió de l'entitat per un import de 400 milions d'euros.

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el regulador borsari, el Sabadell va informar d'aquest acord després d'una reunió del seu consell celebrada a Alacant.

El Sabadell va precisar que es tracta de valors perpetus, encara que es podran convertir en accions ordinàries de nova emissió de Banc Sabadell si aquest presentés un ràtio inferior al 5,125% de capital de nivell 1 ordinari.

Esperar l'autorització del BCE

Aquest tipus de deute, una vegada rebuda la corresponent autorització del Banc Central Europeu, tindrà la consideració de capital de nivell 1 addicional, va aclarir el banc.

Al maig, Banc Sabadell es va estrenar al mercat de bons convertibles contingents (CoCos) amb una emissió de 750 milions d'euros també amb l'objectiu de reforçar el nivell de capital de primera categoria addicional (Additional Tier 1 o AT1).