Simulacre d'emergència a la farmacèutica Medichem de Celrà

S'ha reproduït un vessament en un bidó de 200 litres d´un producte inflamable i un ferit per intoxicació

14.11.2017 | 12:10
Un moment del simulacre

Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat avui divendres, juntament amb l´empresa Medichem, un simulacre d´un vessament a l´àrea de residus de l+D, amb un ferit per intoxicació amb pèrdua de consciència a les instal·lacions que l´empresa té a Celrà.

L´exercici ha simulat un vessament en un bidó de 200 litres d´un producte inflamable que no s´ha incendiat, a l´àrea de residus de l+D. El vessament ha provocat un ferit per intoxicació amb pèrdua de consciència.

Un cop detectat el vessament, l´empresa ha sol·licitat l´ajuda externa trucant al telèfon d´emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat, no han necessitat alertar als veïns perquè era una actuació localitzada dins l´empresa sense afectació externa.

El cap de l´emergència de l´empresa ha procedit a activar el Pla d´Autoprotecció (PAU), i ha donat ordre de preparar els equips d´intervenció i primers auxilis a l´espera de l´arribada dels Bombers de la Generalitat.

L´empresa ha practicat l´actuació dels Equips de Tercera Intervenció, traient el ferit i incidint en la zonificació del lloc afectat.

Els Bombers han comprovat el sistema d´avisos i la recepció dels serveis externs a la instal·lació. A més, s´han posat en pràctica les accions del personal amb els mitjans i els protocols de què disposen, així com el repartiment de tasques i coordinació entre els diferents grups actuants.

Els Mossos d´Esquadra, amb efectius de l´ABP Gironès-Pla de l´Estany, s´han ocupat del control d´accessos, han establert els perímetres de seguretat necessaris i han col·laborat en les tasques d´acompanyament dels altres efectius, tant d´arribada com de sortida.

Medichem amb aquest exercici ha volgut comprovar l´eficàcia d´actuació davant una emergència, amb la finalitat de garantitzar les seves exigències a nivell de seguretat. Seguint les pautes del seu pla d´emergència interior, ha pogut verificar el seu sistema d´avisos i la col·laboració amb els serveis externs (bombers, protecció civil i mossos d´esquadra).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El comerç català es prepara per un «Black Friday» consolidat

El comerç català es prepara per un «Black Friday» consolidat

Retailcat demana que el sector del comerç es posi d'acord en la durada del període de descomptes

El Suprem dona la raó als bancs en els casos d´hipoteques a l´IRPH

El Suprem dona la raó als bancs en els casos d´hipoteques a l´IRPH

Considera que la simple referència d'una hipoteca a aquest índex no implica falta de transparència...

La diferència entre autonomies en el consum de menjar és de fins al 700%

Les categories en les quals existeix una major disparitat entre comunitats són...

Enllaços recomanats: Premis cinema