Les transferències bancàries gratuïtes i en temps real entre diferents països europeus serà una realitat a partir del 21 de novembre. Segons recull el diari econòmic Cinco Días, serà cada entitat la que decideixi si implementa o no aquesta nova facilitat per als clients.

Les operacions estan limitades a 15.000 euros i serà necessari introduir l'IBAN per realitzar la transacció des de qualsevol dispositiu online. L'objectiu és que els diners, davant les 24 hores de mitjana que triga en l'actualitat aquesta operació i que, en ocasions, pot estendre's als quatre dies.

El Consell Europeu de Pagaments (EPC) instat totes les entitats financeres a participar, almenys, com a receptors. De moment, pràcticament totes les entitats financeres espanyoles s'han adherit a aquesta iniciativa.

A Europa ho faran un total de 585 bancs de vuit països: Espanya, Alemanya, Itàlia, Àustria, Estònia, Letònia, Holanda, Finlàndia i Lituània; encara que, per exemple, en el cas del país germànic la incorporació dels seus bancs serà gradual fins a juliol de 2018.