Les transferències bancàries gratuïtes i en temps real entre diferents països europeus seran una realitat a partir del 21 de novembre, dimarts vinent. Segons recull el diari econòmic Cinco Días, serà cada entitat la que decideixi si implementa o no aquesta nova facilitat per als clients.

Les operacions estan limitades a 15.000 euros i serà necessari introduir l'IBAN (el número de compte bancari internacional) per realitzar la transacció des de qualsevol dispositiu online.

L'objectiu és que els diners remesos arribin al compte bancari en només uns segons, davant les 24 hores de mitjana que triga en l'actualitat aquesta operació i que, en ocasions, pot allargar-se als quatre dies.

El Consell Europeu de Pagaments (EPC) ha instat totes les entitats financeres a participar, almenys, com a receptors. De moment, pràcticament totes les entitats financeres espanyoles s'han adherit a aquesta iniciativa.

A Europa ho faran un total de 585 bancs de vuit països: Espanya, Alemanya, Itàlia, Àustria, Estònia, Letònia, Holanda, Finlàndia i Lituània; encara que, per exemple, en el cas del país germànic la incorporació dels seus bancs serà gradual fins al juliol de 2018.