El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va avançar ahir que el govern espanyol introduirà una «prima fiscal» en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) als contribuents de «certa edat». En una conferència organitzada per REAF-REGAF a Madrid, Montoro va apuntar que el govern de l'Estat tindrà en compte aquesta prima fiscal en l'elaboració dels pressupostos de 2018 i la va emmarcar en una futura rebaixa de l'IRPF a les rendes mitjanes i baixes. El ministre va recordar que entre les rendes mitjanes i baixes és «on hi ha un segment de contribuents molt nombrós» i que «en la mesura que la baixada de l'impost estimula la seva capacitat econòmica estem impulsant el creixement i fent-lo més inclusiu».

Igualment, Montoro va assegurar que «introduirem noves deduccions de la quota per a famílies amb persones amb discapacitats a càrrec». «Plantegem seguir aquest camí al pressupost de 2018, perquè hi haurà pressupost el 2018», va concloure.

Tributs per la segona mà

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va afirmar que la compravenda de productes de segona mà entre particulars acordades a través de plataformes estan subjectes a tributació, igual que la resta de transaccions comercials.