El nombre de treballadors afectats per mesures de regulació d'ocupació a Catalunya entre els mesos de gener i setembre es va situar en 4.278 persones, una xifra que suposa una reducció del 43,7% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons les xifres publicades per l'Estadística de Regulació d'Ocupació del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de treballadors afectats per alguns d'aquests expedients fins al setembre es va situar en 38.938 persones, un 39,4% menys.

L'acomiadament col·lectiu és l'expedient de regulació que a Catalunya va tenir un major impacte en nombre de treballadors fins al setembre, arribant a afectar 1.947 persones, una disminució del 46,5%.

Suspensió de contractes

A més de l'acomiadament col·lectiu, l'expedient de suspensió de contractes va afectar a Catalunya 1.670 treballadors, un 49,4% menys, sempre amb xifres entre el gener i el setembre d'aquest any comparades amb el mateix període del 2016. En el conjunt de l'estat espanyol, la caiguda va ser del 51,2%. Finalment, en relació amb els expedients de reducció de jornada, el nombre de treballadors afectats va sumar 661 persones en els primers nou mesos de l'any, un comportament gairebé pla i amb un lleuger increment del 0,3%. A l'Estat, les persones afectades per aquest expedient van caure un 25,1%.