Les empreses catalanes se situen per davant de les companyies del conjunt de l'estat espanyol en digitalització gràcies al Mobile World Congress (MWC), segons Vodafone. «Si hagués de donar un diagnòstic del perquè, diria que és pel llegat que està deixant l'MWC a Catalunya i especialment a Barcelona amb un ecosistema d'empreses tecnològiques important», va assegurar el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé, durant la presentació del «Primer estudi sobre l'estat de digitalització de les empreses i administracions públiques» de l'Observatori Vodafone de l'Empresa.

En tot cas, Buxadé va destacar que la diferència «tampoc és molt important» perquè, tot i estar per sobre de la mitjana de l'Estat espanyol, a les companyies catalanes encara els manca coneixement en noves tecnologies i tenen un grau de digitalització baix. A partir de 371 entrevistes a alts directius, l'informe constata que només un 34% de les empreses de més de 100 treballadors de l'Estat tenen un pla de digitalització, i només un 19% de pimes tenen una estratègia per implantar noves tecnologies.

Entre les empreses que disposen d'un pla de digitalització, al voltant d'un 40% no li ha assignat pressupost per desenvolupar-lo. «Hi ha poca consciència que això s'hagi de desenvolupar de manera urgent», va lamentar Albert Buxadé.