El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, va comunicar al consell d'administració d'aquesta institució que no renovarà en aquest càrrec. Fonts del Port van explicar que Cambra ha pres aquesta decisió per «motius personals» i abandonarà aquesta responsabilitat quan el nou Govern sorgit dels comicis del 21 de desembre designi el nou president del Port.

Cambra, que és president del Port de Barcelona des de gener del 2011, quan va substituir al càrrec Jordi Valls, considera que ha complert una etapa al capdavant del Port de Barcelona després de gairebé set anys a la presidència.

Durant el seu mandat, el Port de Barcelona ha centrat algunes accions judicials ordenades pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell per indagar el suposat pagament de comissions a CDC a canvi de l'adjudicació d'obres a la institució. En aquest sentit, el passat 2 de febrer Cambra va ser detingut durant l'escorcoll del seu despatx en recerca dels contractes de l'adjudicació d'una sèrie d'obres sota sospita.