El rebut de la llum apunta a un important descens en aquest mes de gener, després d'haver-se abaratit en les dues primeres setmanes de 2018 gairebé un 10% respecte al mateix període del passat mes de desembre, temperat per la forta presència del vent.

En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic ha ascendit en aquestes dues primeres setmanes de gener a 31,1 euros, fet que suposa un 9,7% menys que en els primers 14 dies de desembre.

Pel que fa a gener de l'any passat, mes en què el preu de l'electricitat es va disparar, encara que especialment en la seva segona quinzena, aquest descens en el rebut és encara més gran, abaratint més de 11%.

Aquest rebut de la llum correspon a un consumidor mitjà similar a l'utilitzat pel Ministeri d'Energia en els seus càlculs, amb una potència contractada de 4,4 quilowatts (kW) i una demanda anual de 3.900 quilowatts hora (kWh), pròpia d'una família amb dos fills.

D'aquesta manera, la factura de la llum apunta que arrencarà 2018 donant un momentani lleuger respir als consumidors, després que tanqués 2017 amb un encariment del voltant del 10%, gairebé 80 euros més.