El rebut de la llum apunta a un important descens durant aquest mes de gener, després d'haver-se abaratit en les dues primeres setmanes de 2018 gairebé un 10% respecte al mateix període de desembre, temperat per la forta presència del vent.

En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic s'ha situat en aquestes dues primeres setmanes de gener a 31,1 euros, fet que suposa un 9,7% menys que en els primers 14 dies de desembre.

Pel que fa al gener de l'any passat, mes en què el preu de l'electricitat es va disparar, encara que especialment durant la seva segona quinzena, aquest descens en el rebut és encara més gran, abaratint-se més de l'11%.

D'altra banda, el preu mitjà de la bombona de butà pujarà un 1,6% a partir de demà fins als 14,68 euros, davant dels 14,45 euros que costava fins ara.

Després d'aquesta revisió, la segona consecutiva a l'alça, el preu màxim de la bombona de 12,5 quilograms un cop inclosos els impostos registrarà un increment de 23 cèntims d'euro, impulsat per la pujada que hi ha hagut a la matèria primera.