La superfície dels projectes visats a Catalunya ha crescut un 9% interanual durant el 2017, segons va informa ahir el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Tot i elcreixement, el COAC va advertir que el sector de la construcció i de la rehabilitació continua «sota mínims» des de l'explosió de la bombolla immobiliària.

Igualment, el Col·legi d'Arquitectes va lamentar que l'increment del 9% en la superfície visada d'aquest darrer 2017 representa un «alentiment» en el ritme percentual de creixement dels dos exercicis anteriors.

En una roda de premsa aquest matí, el degà del Col·legi d'Arquitectes, Lluís Comerón, va afegir que aquest creixement, a més, no és homogeni a tot el territori, ja que les demarcacions de Barcelona i Girona són les úniques que augmenten l'activitat de manera significativa, mentre Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre registren increments «molt baixos".

L'any 2017 s'ha tancat amb un total de 3.907.014 metres quadrats visats, 327.000 més que l'any passat, segons va informar el Col·legi d'Arquitectes. Això suposa un increment del 9,1% respecte el 2016. En qualsevol cas, aquest augment és inferior al que s'havia produït en els anys immediatament anteriors, ja que va ser d'un 24% el 2016 i d'un 26% el 2015).