BBVA Research preveu que la inversió en habitatge creixerà un 5,3% aquest any i un 5,7% el 2019, després de tancar l'any passat amb un creixement del 7,6%, alhora que en la construcció s'estima un avanç del 3,4 % i del 4,1%, respectivament. Així consta en l'informe «Situació Espanya», elaborat pel servei d'estudis de l'entitat, que assenyala que la inversió en habitatge es consolidarà com una de les partides de la demanda més dinàmica en ells propers exercicis, recolzada en la «sòlida recuperació» dels seus fonaments.

L'informe explica que l'economia seguirà creant ocupació en el proper bienni, el que al costat de les condicions de finançament favorables encoratjarà la demanda domèstica d'habitatges. A més, el major creixement esperat als països veïns mantindrà la rellevància de la demanda forana.

Tot això, afegeix, en un entorn encara de baixos tipus d'interès que mantindrà el cost del finançament en cotes «relativament baixes», de manera que BBVA Research creu que els empresaris del sector seguiran posant en marxa nous projectes, tot i la pressió que es deriva de la incertesa de política econòmica. Així, després de tancar el 2017 amb una alça del 4,3% de la construcció, augura un repunt del 3,4% el 2018 i del 4,1% el 2019.