L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha rebaixat al 0,7% el seu pronòstic de creixement intertrimestral del PIB espanyol per al primer trimestre de l'any, davant del 0,76% de la seva última previsió, mentre que per a Catalunya augura un creixement major que a nivell estatal, del 0,77%, davant del 0,81% anterior, d'acord amb l'última actualització del seu model Mipred, que pronostica la taxa de creixement en temps real.

L'organisme explica que les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del quart trimestre de 2017 el porten a mantenir la previsió de creixement del PIB d'Espanya en el 0,77% per a l'últim trimestre de l'any passat i la situen en el 0,70% pel primer trimestre. L'última estimació de l'Autoritat Fiscal apunta a un alça trimestral del 2,1% en exportacions i del 2,2% en importacions per al primer trimestre de l'any, en què la taxa d'ocupats creixerà un 0,7%.

Pel que fa a l'ocupació en termes d'EPA, l'Autoritat Fiscal estima que entre gener i març creixerà un 3,1% en comparació del mateix període del 2017, en línia amb el quart trimestre de l'any passat.

Paral·lelament, la confiança de l'inversor espanyol es va mantenir en valors positius durant el quart trimestre del 2017, si bé va descendir respecte als tres mesos anteriors per la situació a Catalunya, segons l'enquesta que elabora trimestralment JP Morgan Asset Management.