L'empresa de Figueres Ceres Roura ha obert una oficina a Nova York i un magatzem logístic amb estocs a Nova Jersey. El negoci, pioner a la península ibèrica en la fabricació i disseny d'espelmes, ha creat la nova societat Roura Candles USA Inc. per gestionar-ho. La decisió s'emmarca en el pla d'internacionalització d'aquesta marca d'espelmes, que ja està present a 28 països d'arreu del món.

La nova seu permetrà a l'empresa familiar una operativa comercial «més àgil» i oferir un millor servei als clients nord-americans. Roura preveu un creixement del 15% a través de les vendes de la nova societat d'aquí a tres anys.

El gerent de l'empresa, Miquel Roura, detalla que han detectat una «bona acceptació» del producte i que aquest era el moment de llançar-se a «aquesta nova aventura empresarial». La marca va tancar l'any 2017 amb una facturació superior als 9 MEUR.

Als Estats Units, les espelmes de Ceres Roura es comercialitzen a través dels segments de gran distribució i els anomenats «Drugs stores», establiments oberts les 24 hores.

En aquest continent, el consum és molt elevat i similar al dels països nòrdics perquè «viuen molt dins de la casa». I és que, mentre a Espanya, el consum d'espelmes per habitant no arriba als 300 grams l'any, en aquest país i al nord d'Europa sobrepassa els cinc quilograms per persones i any.

En relació a les seves preferències, als nord-americans els agraden més les espelmes perfumades tot i que comencen a «despuntar» les més «funcionals» com ara les que actuen contra els mosquits.

«La nostra aposta per la presència de productes Roura a les principals fires del país i el treball de l'equip comercial d'exportació, juntament amb els contactes fets amb els agents americans, han donat el fruit esperat», remarca Roura. Això s'ha traduït en la creació de la nova societat i l'obertura no només d'una oficina a Nova York (concretament, a Manhattan) sinó també amb un magatzem logístic a Nova Jersey.

Facturen més de 9 MEUR

Ceres Roura va tancar l'exercici 2017 amb una facturació superior als 9 MEUR i preveu un creixement moderat d'un 5% aquest any. És la primera productora d'espelmes d'Espanya i està molt ben posicionada a Europa. També exporta a països del Pròxim Orient i l'Orient Mitjà i l'Àfrica. Actualment, l'exportació ocupa un 20% de les seves vendes.