El president dels Estats Units, Donald Trump, va considerar que es tracta d'«un gran error» que la Borsa nord-americana s'hagi desplomat com a reacció al que considera «molt bones notícies» sobre l'economia nord-americana.

«En els 'vells temps', quan hi havia bones notícies, la Borsa pujava. Avui, quan hi ha bones notícies, la Borsa baixa. Un gran error, i tenim molt bones (grans) notícies sobre l'economia», va escriure el magnat novaiorquès en el seu compte oficial de Twitter.

Wall Street ha encadenat diversos dies a la baixa, alguna cosa que els experts atribueixen a l'expectativa que, amb la bona marxa econòmica, la inflació pugi i això provoqui una alça major de la prevista en els tipus d'interès.

El nerviosisme en el parquet nord-americà s'ha contagiat als mercats borsaris d'Europa i Àsia, que també han viscut jornades negres.

Malgrat això, l'Ibex-35 va tancar la sessió de d'ahir amb una alça de l'1,7%, la qual cosa ha situat al selectiu a la vora dels 10.000 punts, després del rebot del 2,33% experimentat dimarts per Wall Street després del denominat 'dilluns negre'.

Amb el seu segon major ascens enguany, el parquet madrileny recupera part de la caiguda del 2,53% del dimarts. El selectiu va finalitzar la negociació en 9.977 enters, amb gairebé tots els seus valors en verd. En aquesta línia es van comportar la resta d'índexs de referència a Europa.